Eigen ervaring

Als klein bescheiden meisje en ook als puber werd ik vroeger niet altijd begrepen. Wat ik nodig had werd vaak niet echt gezien en gegeven. Ook kreeg ik veel te maken met afwijzing en kreeg niet altijd het respect wat ik als kind verdiende. Dit gebeurde allemaal in verschillende vormen en volwassenen hebben deze dingen nou eenmaal niet altijd door. Dit is niemands schuld. Dit alles zorgde er uiteindelijk wel voor dat ik mij onzichtbaar en als kameleon ging opstellen. Hier bedoel ik mee… Ik paste me continu aan mijn omgeving aan en praatte bijna niet omdat ik bang was voor afwijzing. Ik voelde me continu in het donker staan.

Deze houding en gedachtegangen bleven ook in mijn systeem toen ik ouder werd. Hoe ik ook mijn best deed om er wel te staan wat me best aardig afging. Toch moest ik eerst leren voelen om er te mogen zijn in de wereld.

Uiteindelijk kwam ik onverwachts op het juiste moment, de juiste mensen tegen. Zij hadden ongeveer dezelfde kijk op het leven en hadden ongeveer gelijke situaties meegemaakt. Verder is bij hun ook pas op latere leeftijd de Hoog Sensitieve kant herkent en erkent. Zij hadden ook geworsteld met soortgelijke dingen in hun leven. Ik kreeg voor het eerst een Energetische behandeling, waarna er vele volgden. Dit in combinatie met Coaching deed mij zoveel goeds. Ik ging door mijn trauma’s heen en begon weer te voelen dat ik weer bestond, dat ik er mocht zijn, de moeheid verdween, ik kreeg weer zin om dingen te ondernemen, binnen twee jaar tijd: 2 Hbo-opleidingen, Verschillende cursussen en natuurlijk mijn eigen Praktijk opgezet! Wat ben ik trots op wat ik bereikt heb!  Helaas accepteerde niet iedereen dat ik mij beter ging voelen. Bij elke terugslag kreeg ik dit van deze mensen dan te horen. Dit voelde steeds weer als een slag in mijn gezicht dat ik er niet mocht zijn. Toch bleef ik overeind en trouw aan mezelf omdat terug gaan naar hoe ik was geen optie meer was. Want zeg nou zelf “Je bent zelf de belangrijkste persoon in je eigen leven. Als jij niet voor jezelf zorgt, hoe kun je dit dan van een ander verwachten. Zorg voor jezelf zodat je kinderen echt wat aan jou hebben in je volle liefdevolle kracht als ouder.”